FAQ'S - UK RALLY

FAQ's - Frequently Adventured Questions

 

 1. Wat heb ik nodig voor deze rally?
 2. Welke reisdocumenten heb ik nodig?
 3. Welke voertuigen zijn toegestaan?
 4. Hoe regel ik een voertuig?
 5. Wat gebeurt er met mijn voertuig na de finish?
 6. Waar slapen we?
 7. Advies voor de overtochten met de veerboot
 8. Goede doelen en donaties
 9. Hoe krijg ik de donaties bij elkaar?
 10. Verzamel online donaties
 11. Persberichten
 12. Mag ik me laten sponsoren?
 13. Jullie rally voertuig branding
 14. De SAC Tracking App
 15. Wat te doen bij pech onderweg?
 16. De start in Brussel
 17. Feesten
 18. Finishlijn evenement & prijsuitreiking in Edinburgh
 19. Wat is de minimumleeftijd voor deelname?
 20. Wegdek
 21. Is er een online plek voor het ontmoeten van de andere teams?
 22. Mag ik SAC logo's en fotomateriaal gebruiken?
 23. Hoe schrijf ik mij in voor een rally?
 24. Welke extra uitgaven kunnen we verwachten?
 25. Kan ik onze teamnaam veranderen?
 26. Kan ik alvast de startplek kopen en later pas een team toevoegen?
 27. Wat gebeurd er als ik toch niet meer kan deelnemen aan de rally?


1. Wat heb ik nodig voor deze rally?

Zin in een avontuur, een voertuig van 20 jaar of ouder en 10 dagen de tijd!


2. Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Voor EU-burgers: een geldig paspoort of ID-bewijs. Wij verzoeken deelnemers van buiten de EU zelf te informeren over eventuele verdere toelatingseisen van de verschillende landen.

 

3. Welke voertuigen zijn toegestaan?

Young- & Oldtimer
Auto's minstens 20 jaar oud (inclusief bouwjaar 12/2001)


Tweewielers minstens 20 jaar oud (inclusief bouwjaar 12/2001); een motorteam mag uit maximaal 2 motoren bestaan.


Commerciële voertuigen - trucks & vans: minstens 20 jaar oud (inclusief bouwjaar 12/2001). Campers en caravans zijn niet toegestaan. Bussen zoals de Volkswagen T3 of T4, de GMC Vandura of de Ford Transit worden niet beschouwd als camper en zijn dus toegestaan. Voertuigen die uitsluitend gebouwd zijn als camper, met bijvoorbeeld bedstedes, zijn eveneens niet toegestaan.

Er is geen limiet aan de waarde van het rallyvoertuig. 

Het voertuig hoeft nog niet bekend te zijn tijdens het registreren. Tot aan het begin van de rally heb je tijd om je perfecte rallyvoertuig te vinden.

 

4. Hoe regel ik een voertuig?

Zoek op internet of in advertenties van uw dagelijkse krant. 
Op de relevante websites voor tweedehands auto's vind je een ruime keuze aan geschikte en goedkope voertuigen. Of vraag je grootmoeder of ze je haar oude Mercedes voor ritje leent. Het voertuig hoeft nog niet bekend te zijn tijdens het registreren. Tot aan het begin van de rally heb je tijd om je perfecte rallyvoertuig te vinden.

 

5. Wat gebeurt er met mijn voertuig na de finish?

Ons om het even. Maar we zien je natuurlijk graag terug, een volgende keer - met dezelfde of een andere auto.

6. Waar slapen we?

Dat bepaalt elk team zelf. Of je nou wildkampeert in de Highlands, je eigen voertuig omtovert tot slaapkamer of als een prins logeert in een vijfsterrenhotel: doe wat het beste bij je past. Zolang het legaal is, mag (van ons) alles. Een gezellige B&B kun je altijd vinden aan het einde van elke etappe. Kamperen is dus niet een must. Het spontaan zoeken van een slaapplek tijdens de rally, is normaalgesproken nooit een probleem.

Bij de officiële rally-feesten slaan we gezamenlijk onze tenten op. Vanzelfsprekend kunnen jullie ook in jullie rally voertuig overnachten. Overnachting in nabijgelegen B&B’s is ook mogelijk!

In het Roadbook zijn er altijd ook opdrachten die betrekking hebben tot het slapen in een tent. Dus ons advies is: neem een tent en slaapzak mee, vooral omdat wildkamperen nóg avontuurlijker is.

 

7. Advies voor de overtochten met de veerboot

Van Calais of Duinkerken naar Dover
Na de start in Brussel kun je de veerboot nemen van Calais of Duinkerken richting Dover. Deze reis duurt ongeveer 1,5 uur en geeft je genoeg tijd om een eerste blik te werpen in het Roadbook.

Terug van het eiland
Ferry Newcastle - Amsterdam (IJmuiden)

Alle teams die, een dag na de finish, ontspannen en makkelijk terug willen reizen naar het Europese vaste land, adviseren wij om de ferry van Newcastle (90km zuidelijk van de Schotse grens) naar Amsterdam te nemen. DFDS biedt dagelijks een overtocht aan in de late middag. Wij adviseren om deze overtocht op tijd te boeken!

 

8. Goede doelen en donaties

Verzamel € 500 voor geweldige liefdadigheidsprojecten.
Het geld kan naar projecten gaan die we zorgvuldig hebben doorgelicht om ervoor te zorgen dat alle bijdragen gaan naar de mensen die ze echt nodig hebben. Of je bent vrij om een liefdadigheidsproject te kiezen dat je altijd nauw aan het hart heeft gelegen.
De donaties kunnen worden verzameld vanaf het registratie moment tot aan het einde van de rally. Meer informatie

9. Hoe krijg ik de donaties bij elkaar?

Bedenk iets creatiefs! Vertel uw vrienden, familie, zakenpartners, collega's over jouw inzet voor geweldige liefdadigheidsprojecten. Verzamel online, organiseert een rommelmarkt of creëer een loterij. Neem contact op met de lokale pers en organiseer een liefdadigheidsfeest. Er zijn talloze mogelijkheden. Het verzamelen van donaties is een avontuur op zichzelf. Meer informatie

10. Verzamel online donaties

Creëer je persoonlijke donatieverzamelpagina op movember.com of een ander online donatieplatform. Online donatieplatforms bieden jou de mogelijkheid om je donatiecollectie transparant en makkelijk te presenteren en online te verwerken.

Alle donaties die via movember.com of andere online donatieplatforms worden ingezameld, komen rechtstreeks ten goede aan de SAC-hulpprojecten en -organisaties, evenals aan je liefdadigheidsprojecten. Meer informatie

 

11. Persberichten

Om nog meer aandacht voor jullie avontuur en inzamelingsactie te krijgen, kunnen jullie ook de pers benaderen. Vertel over het avontuur in de lokale krant, op de radio of op TV. Zo zamelen jullie misschien nóg meer geld in en heb je kans op extra sponsors!

12. Mag ik me laten sponsoren?

Vanzelfsprekend! Dus vraag je autogarage om een laatste grote beurt, een kledingzaak of ze jullie een paar donsjassen schenken voor de eventuele koude dagen en nachten, of je kapper voor een rally-coup.Voor noppes of in ruil voor publiciteit via social media, bestickering of wat je dan ook verzint, dat is aan jullie.

13. Jullie rally voertuig branding

Jullie hebben een geschikt voertuig gevonden, sponsors zijn gevonden en jullie zijn klaar om jullie voertuig op-en-top te pimpen. Jullie hebben totale creatieve vrijheid. Eén ding om rekening mee te houden is dat op zowel de beide voordeuren én de motorkap een sticker met het officiële rally-logo moet komen. Verder moeten er goed zichtbare plekken vrij zijn voor twee stickers met jullie startnummer. 

Grootte van de stickers:

 • Officiële rally-logo’s: Rond met een doorsnede van 45cm 
 • Startnummers: Rond met een doorsnede van 45cm

14. De SAC Tracking App

De SAC Tracking App, SAC Track is voor alle teams gratis te downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store. De SAC Track App is zeer eenvoudig te gebruiken. Schakel de track-functie in en je wordt al getrackt. Verder heb je als team de mogelijkheid om jullie mooiste foto’s te uploaden en te koppelen aan de route. De inloggegevens krijgen de teams een week voor aanvang van de rally.

Offline zijn en alsnog getrackt worden. Kan dat? 
Ja, dat is geen enkel probleem. Jullie telefoon trackt jullie route ook zonder een actieve internetverbinding, zolang er maar een GPS signaal beschikbaar is. Zodra jullie de volgende keer online zijn stuurt de SAC Track App automatisch de gereden route naar de server en is jullie route weer up-to-date. 

Jullie persoonlijke rally route Aan het einde van jullie rally kun je de getrackte route downloaden zodat je het aan je kleinkinderen kan laten zien.

 

15. Wat te doen bij pech onderweg?

Je moet je voertuig repareren! Maar geen zorgen, ook al heb je niet veel verstand van technische dingen, het gaat je lukken je voertuig weer aan de praat te krijgen. Want:

 1. Het is een ongeschreven regel dat de teams elkaar helpen wanneer dat nodig is. In de regel is er altijd een deelnemer in het buurt met voldoende technische expertise en de juiste hulpmiddelen om jullie te helpen.
 2. Als je gestrand bent in de middle of nowhere, wees dan niet bang om de lokale bevolking om hulp te vragen. Zelfs als ze jouw taal niet spreken, krijg je vaak veel hulp. Meestal is een vriendelijke glimlach al voldoende en loopt de motor alweer.
 3. Als echter niets lukt, dan ben je aangewezen op je buitenlandverzekering van bijvoorbeeld de wegenwacht. 

 

16. De start in Brussel  

De Knights of the Island start op 07/08 mei 2021 in hartje Brussel. Het start-event begint om 10 uur en het officiële startsein wordt gegeven tussen 11 en 12 uur. Deelnemers ontvangen een bericht op 08 april 2021 met de exacte locatie.

17. Feesten

Tijdens onze reis door Engeland, Wales en Schotland, houden we twee fantastische feesten op bijzondere locaties.

Bij de officiële rally-feesten slaan we gezamenlijk onze tenten op, en vieren ons avontuur tot laat na zonsondergang. Overnachting in nabijgelegen B&B’s is ook mogelijk!

Alle informatie met betrekking tot de SAC rally-feesten en Meet & Greet punten vinden jullie in het Roadbook die jullie ontvangen aan de start van de rally.

18. Finishlijn evenement & prijsuitreiking in Edinburgh

In Edinburgh vieren we het succesvolle einde van de Knights of the Island met een groot afsluitende evenement en natuurlijk een prijsuitreiking.
Alle vrienden, familie en fans zijn welkom om met de teams een onvergetelijke finish en prijsuitreiking te vieren na meer dan 3.500 km met talloze avonturen en ervaringen.
 

19. Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

Om mee te kunnen doen aan deze rally moet je minimaal 18 jaar oud zijn. 
Verder willen we jullie er op wijzen dat je in goede fysieke staat moet zijn. De deelname aan zo'n avonturen rally is niet bepaald een relaxte zondagsrit met elektrische deken.

20. Wegdek

Onvoorspelbaar en gevarieerd; zo zijn de wegdek-omstandigheden tijdens de Knights of the Island rally. Een greep uit wat je te wachten staat, om je een idee te geven:

 • typische Britse landweggetjes
 • panorama-ritten aan de stijle kusten.
 • verwaarloosde, wegen vol gaten in de Highlands

Bereid je dus goed voor op de verschillende omstandigheden!

 

21. Is er een online plek voor het ontmoeten van de andere teams?

Voor elke rally is er een Facebook groep. 
Daar kunnen jullie voor, tijdens en na de rally contact houden met de andere Teams. Hier worden dingen besproken zoals:

 • Het voorstellen van je team en het presenteren van jullie gekozen goede doel.
 • Tips & Tricks over de juiste spullen en benodigdheden voor de rally
 • Updates over de ‘pimp-status’ van jullie wagen.
 • Koop en verkoop van rally-auto’s.
 • Het zoeken van teamleden, of een team om mee te gaan.

Naar de officiële facebookgroep

 

22. Mag ik SAC logo's en fotomateriaal voor mijn website, blog of sponsors gebruiken?

Jazeker, graag zelfs. Je kunt een selectie aan beeldmateriaal en rally logo's vinden onder de 'Media' sectie. Mocht je niet precies vinden waar je naar opzoek bent, kun je ook de logo's direct van de website afhalen (rechtermuisklik, afbeelding opslaan als). Toch nog vragen of andere verzoeken? Stuur ons dan een e-mail via het contactformulier. 

Wij verzoeken je om altijd bij het gebruik van onze logo's of foto's naar ons te verwijzen, vooral als het in de media wordt gebruikt. Bijvoorbeeld: Photo Credits: Superlative Adventure Club

23. Hoe schrijf ik mij in voor een rally?

Het inschrijven voor een rally gaat heel makkelijk in 3 eenvoudige stappen.

 1. Log in bij "Mijn SAC"
 2. Daarna kun je een nieuw team maken bij punt 2. "Mijn Teams"
 3. Als je een team hebt aangemaakt kun je de rally boeken.

Tip:
Je kunt te allen tijde wijzingen aanbrengen (ook na registratie) aan jullie teamnaam, aantal deelnemers, feitjes over jullie voertuig etc.

 

24. Welke extra uitgaven kunnen we verwachten?

Naast het inschrijfgeld en de ingezamelde donatie aan het goede doel, zijn er natuurlijk de kosten voor accommodatie, eten en drinken, brandstof, mogelijke ferry overtochten, tol en verdere persoonlijke uitgaven.

Vanzelfsprekend hangen de kosten af van jullie levenstandaard, voorkeuren en hoeveel dorst jullie voertuig heeft. Om jullie een idee te geven van de kosten, hebben we een ruwe schatting gemaakt van de reiskosten per dag voor een team bestaande uit 2 personen:

Brandstofkosten: 
Ongeveer € 1,50 per liter. 
Rekenvoorbeeld: € 1,50 x 8 liter per 100 km x 400 km per dag = € 48 

Accommodatie: 
Overnachting onder de sterrenhemel, in een tent, voertuig of bij nieuw gemaakt vrienden: € 0 
Bij campingplaats tot luxe hotel: € 15 - € 150+ 

Eten & drinken: 
Jagers en verzamelaars: € 0 
Supermarkt-shoppers: € 30 
Fijnproevers en restaurantcritici: € 60+ 

Overige kosten: 
Afhankelijk van de route die jullie nemen moeten jullie rekening houden met extra kosten voor ferries, tol en brugtoeslagen en eventuele boetes. Kosten € 100 - € 250 (voor de gehele rally).

 

25. Kan ik onze teamnaam veranderen?

Jazeker, je kunt te allen tijde wijzingen aanbrengen (ook na registratie) aan jullie teamnaam, aantal deelnemers, feitjes over jullie voertuig etc. Dit kun je doen door simpelweg in te loggen met jullie team-account en naar punt 2. Mijn Teams te gaan. Op jullie teampagina vinden jullie ook de teamleden en kun je dingen wijzingen, verwijderen of toevoegen.

 

26. Kan ik alvast de startplek kopen en later pas een team toevoegen?

Om een startplek te krijgen moet je eerst een team aanmaken. Je kunt de informatie, aantal teamleden en naam wijzigen op elk moment (ook na registratie).

 

27. Wat gebeurd er als ik toch niet meer kan deelnemen aan de rally?

Het inschrijfgeld moet binnen 2 dagen na inschrijving betaald worden zodat de startplek officieel geboekt is.

Als je binnen 4 weken na inschrijving wilt annuleren, betalen wij 100% van het bedrag terug. 

Wij raden u aan uw ticket te beschermen met onze ticketverzekering

Als de inschrijving gesloten is, proberen wij om een nieuw team te zoeken die de startplek overneemt. Mocht dit niet lukken dan bieden wij aan om de startplek mee te nemen naar volgend jaar of een andere rally. Hiervoor wordt €250 voor reactivatie in rekening gebracht. Dit moet overgemaakt worden zodra de inschrijving voor de nieuw uitgekozen rally geopend is, en je wilt registreren. 

Ten slotte kan je de startplek zelf overdragen aan vrienden, kennissen, of iemand anders en eenvoudig de gegevens veranderen in de Team-login. Mocht dit het geval zijn, laat het ons dan even weten via het contactformulier.