KNIGHTS OF THE ISLAND

Frequently Adventured Questions

 1. Wat heb ik nodig voor Knights of the Island?
 2. Wat kost het om mee te doen?
 3. Wat krijg ik voor dat geld?
 4. Welke reisdocumenten zijn vereist?
 5. Welke basisregels gelden er?
 6. Hoe meld ik me aan?
 7. Wat is de minimumleeftijd?
 8. Waaraan moet mijn voertuig voldoen?
 9. Uit hoeveel leden bestaat een team?
 10. Waar en wanneer start en finisht de rally?
 11. Welke events worden er georganiseerd?
 12. Worden de accommodaties door SAC geregeld?
 13. Hoe werkt de inzameling voor het goede doel?
 14. Mag ik me laten sponsoren?
 15. Wat is een roadbook en wat is de roadbook competitie?

1) Wat heb ik nodig voor Knights of the Island?

Veel zin in een avontuur, een voertuig van minimaal 20 jaar oud, geld voor brandstof en 6 werkdagen vrij van baan of studie.

2) Wat kost het om mee te doen?

€890,- voor een team van 2 personen. Dit bedrag moet uiterlijk 2 werkdagen na aanmelding aan SAC worden overgemaakt. Na bijschrijving van het bedrag op de bankrekening van SAC is de aanmelding definitief. Een extra teamlid kost €250,-. Extra teamleden kunnen tot 2 maanden voor de start van de rally worden aangemeld.

3) Wat krijg ik voor dat geld?

 • Ondersteuning bij organisatie en planning
 • Een teampagina op onze website
 • Gebruik van SAC Track, onze officiële live tracking app
 • Landelijke publiciteit via PR en social media
 • Een charity teampagina bij Pay It Forward
 • Altijd direct advies en antwoord op vragen
 • Een prachtig start-event (met meet & greet) in de startplaats
 • Lidmaatschap van de dedicated rally Facebook-groep
 • Twee mooie feesten onderweg - op waanzinnige locaties
 • Een uitbundige Finish Line Party in de finishplaats
 • Een rally-kit met tuning stickers, t-shirts en merchandise
 • Een handig roadbook met heftige roadbook competitie
 • Een handgeschreven certificaat van deelname

4) Welke reisdocumenten zijn vereist?

Voor EU-burgers: een geldig paspoort of ID-bewijs. Deelnemers van buiten de EU zijn uiteraard zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan eventuele verdere toelatingseisen van de verschillende landen.

5) Welke basisregels gelden er?

Je maakt geen gebruik van satellietnavigatie en - behalve op de eerste en laatste dag - snelwegen. Je rijdt in een voertuig van minimaal 20 jaar oud.

6) Hoe meld ik me aan?

Dat doe je in 3 stappen: registreren (http://www.superlative-adventure.com/aanmelden.html), een team creëren (http://www.superlative-adventure.com/mijn-sac/mijn-teams.html) en de rally boeken (http://www.superlative-adventure.com/mijn-sac/boek-een-rally.html). Lukt het niet? Mail dan naar post@sac.me (of stuur een dm via Facebook).

7) Wat is de minimumleeftijd?

18 Jaar. Ben je jonger dan 18, maar mag je mee met je broer, zus, vader en/of moeder? Neem dan even contact met ons op via post@sac.me.

8) Waaraan moet mijn voertuig voldoen?

Het moet minimaal 20 jaar oud zijn. Campers, caravans en andere aanhangers zijn niet toegestaan, tenzij het (dus) gaat om busjes (als de VW T3 en T4, de GMC Vandura en de Ford Transit). Er gelden geen eisen met betrekking tot maximale waarde, maar voor elke €1000,- die je auto meer gekost heeft dan €2500,-, vragen we je €100,- extra in te zamelen voor je goede doel. Je hebt tot aan de start van de rally om een voertuig te regelen.

9) Uit hoeveel leden bestaat een team?

Er geldt geen maximaal aantal: zolang het team maar in een voertuig past. Een motorenteam bestaat uit (maximaal) 2 motoren. Extra teamleden kunnen tot 1 maand voor de start van de rally worden aangemeld via deze website.

10) Waar en wanneer start en finisht de rally?

Knights of the Island start op zaterdag 11 mei 2019 in Brussel en finish op maandag 20 mei 2019 in Edinburgh.

11) Welke events worden er georganiseerd?

Knights of the Island start met een niet-officieel samenzijn the night before in een café downtown Brussel. De volgende ochtend vindt het officiële Starting Line Event plaats. Onderweg worden 2 geweldige feesten georganiseerd, waarvan we de exacte - en nu nog geheime - locaties en data vlak voor de rally bekendmaken. De rally wordt afgesloten met een spetterende Finish Line Party in Edinburgh.

12) Worden de accommodaties door SAC geregeld?

Nee. Knights of the Island is een avonturenrally; geen georganiseerde groepsreis en je overnachtingen en eventuele accommodaties regel je dus zelf. We doen, in het roadbook, wel suggesties voor mooie routes en locaties. Voor maximaal avontuur.

13) Hoe werkt de inzameling voor het goede doel?

We vragen van elk team om minimaal €500,- op te halen voor een goed doel naar eigen keuze. Dit kán ook (maar moet dus niet) een van de door SAC geselecteerde goede doelen zijn: Right to Play, Sea Shepherd, Movember en Viva con Agua. Inzamelen kan vanaf het moment van inschrijving tot aan het einde van de rally en geschiedt - normaal gesproken - via het interactieve charity-platform van Pay It Forward. Meer informatie over het charity-aspect staat hier. Let op: lees (ook) goed onze bevestigingsmail die je ontvangt na betaling van je startgeld; daarin staan belangrijke nadere instructies.

14) Kan ik me laten sponsoren?

Zoveel - en door wie - je wilt, zowel in geld als in natura. Houd er bij de bestickering rekening mee dat op beide voordeuren en de motorkap een ronde sticker komt (met rally-logo) met een diameter van 45 cm en, duidelijk zichtbaar elders op het voertuig, 2 ronde stickers met een diameter va 40 cm (met startnummer).

15) Wat is een roadbook en wat is de roadbook competitie?

Het roadbook wordt je bij aanvang van de rally overhandigd en bevat tips met betrekking tot - onder meer - de meest aantrekkelijke routes, team-ontmoetingsplekken en lokale verkeerswetgeving. Het roadbook vormt ook de basis van de roadbook competitie. Volbreng alle missies en win de rally!